Ministar Bošnjak o iznosu novca za stanove mladima u KS: “Ne prihvatam zamku, neko obmanjuje javnost, sve piše u pozivu”

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak oglasio se povodom informacija o dodjeli sredstava za subvencioniranje kupovine stana.

Saopćenje ministra prenosimo u cjelosti:

– Izražavam žaljenje ako je neko imao lošu namjeru pa ljude ciljano i svjesno obmanjivao o iznosima za podršku kupovine stana, te je u javnosti na kriv način tumačio tekst javnog poziva.

Podsjetit ću na ono što je jasno pisalo u pozivu:

“Predmet javnog poziva je podnošenje zahtjeva i utvrđivanje liste kandidata za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih na području Kantona Sarajevo, na način da se odobravaju nepovratna novčana sredstva kandidatima prema redoslijedu s konačne liste kandidata u iznosu do 12.000 KM, a u zavisnosti od raspoloživih sredstava u Budžetu Kantona Sarajevo za ove namjene”.

Smatram da je ovim jasno kazano koji iznosi i kako su planirani. Stojim iza toga da kriteriji nisu bili dobri i da za bilo koju vrstu podrške našim građanima, zaista moraju biti bolji.

Ne prihvatam zamku koja je očigledna politička manipulacija određenih struktura niti želim biti dio prepucavanja saopćenjima i istupima u medijima.

Vrijeme će pokazati ko i zbog čega iskrivljivanjem slike i zlonamjernim tumačenjima jasno propisanih činjenica pokušava praviti političke poene na osnovu laži.

Sretan sam što je ova Vlada Kantona Sarajevo i na ovom primjeru pokazala da je na pravom putu transparentnosti, dostupnosti i otvorenosti. Do sada se nikada niko na ovaj način nije bavio ovim pitanjem i ne bih želio da ubuduće iko bude izmanipulisan pogotovo kada u situacijima kao što je ova nema mjesta za različita tumačenja – poručio je ministar Bošnjak.

The post Ministar Bošnjak o iznosu novca za stanove mladima u KS: “Ne prihvatam zamku, neko obmanjuje javnost, sve piše u pozivu” appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU