Ministar Dedić s delegacijom UNDP-a o projektu za poljoprivredu i ruralni razvoja – EU4AGRI

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u sjedištu Vlade Federacije u Sarajevu, primio delegaciju UNDP-a, koju je predvodio Ismar Ćeremida, voditelj sektora za održivi razvoj u BiH.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju saradnje u okviru projekta „Podrška Evropske unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u BiH“ (EU4AGRI).

Riječ je o četverogodišnjoj inicijativi (2020-2024), koja ima za cilj modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora, otvaranje novih i zadržavanje postojećih radnih mjesta, te podršku oporavku od krize prouzrokovane pandemijom COVID-19.  Također, podrazumijeva i povećanje ulaganja i podizanje nivoa znanja i vještina poljoprivrednih proizvođača i ostalih učesnika u lancima vrijednosti, kroz prošireno pružanje savjetodavnih usluga, kao i poboljšanje ekonomskih prilika u ruralnim područjima.

Projekat se realizuje već treću godinu u Bosni i Hercegovini, a ove godine biće objavljeno više javnih poziva, koji će bespovratnim sredstvima, podržati cijeli sektor.

U navedenim aktivnostima Projekta EU4AGRI, predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva učestvuju kroz Programsku radnu grupu.

Današnjem sastanku prisustvovali su i Nežla Adilagić, projekt menadžerica projekta EU4AGRI i Enes Kurtović, saradnik za savjetodavne usluge u okviru navedenog projekta.

URED VLADE FBIH ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU