12 C
Sarajevo
Utorak, 21 rujna, 2021

Ministar Osmanović rukometnoj reprezentaciji BiH čestitao istorijski uspjeh

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović čestitao je rukometnoj reprezentacji Bosne i Hercegovine historijski uspjeh – prvi plasman na Evropsko prvenstvo koje će u januaru 2020. biti održano u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

– Čestitam igračima, članovima uprave, stručnom štabu i navijačima. U više nego teškim uslovima za rad Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, naša najbolja selekcija je pokazala da se može ostvariti uspjeh bez obzira na sve prepreke sa kojima su se susretali u toku kvalifikacija, a koje uglavnom nisu bile sportske prirode. Jednostavno je bilo dovoljno da reprezentativci BiH vjeruju u ono što rade, te da vjeruju u svoj kvalitet i rezultat nije izostao – navodi se u čestitki ministara Osmanovića.

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine i dalje stoji pri tome da je neophodno u okviru aktuelnih zakonskih i podzakonskih akata riješiti pravni status Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

– Uzmemo li u obzir da će na smotri najboljih evropskih reprezentacija između ostalih igrati Njemačka, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Latvija, Mađarska, Danska, Rusija, Portugal, Francuska onda je plasman selekcije Bosne i Hercegovine zadatak više za sve nas da riješimo navedeno pitanje – navodi se u čestitki.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima