Ministarstvo privrede KS partner sa Mašinskim fakultetom na projektu u vrijednosti od 1,2 miliona eura

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je partner Mašinskom fakultetu Univerziteta Sarajevo u učešću na projektu za razvoj poduzetništva i ukupnog ekosistema pogodnog za rast i razvoj poduzetništva koji realizira EIT HEI, Europski institut za inovacije i tehnologiju.

Projekt UMANE (Universities for huMANe-centered Entrepreneurship) ima za cilj podsticanje institucionalnih promjena i razvoj inovativnih usluga i metodologije za podršku inovacijama i preduzetništvu usmjerenim na čovjeka unutar univerziteta konzorcijuma.

Projekt se oslanja na pristup usmjeren na čovjeka koji ima za cilj razmatranje cijelog ljudskog spektra kako bi se dizajnirala rješenja koja su podrška, značajna i osnažujuća iskustva za ljude. Ovaj pristup usmjeren na čovjeka, u širem smislu, teži preduzetničkom rastu i humanom razvoju za realizaciju prilika i održive organizacije.

UMANE će omogućiti da se preduzmu neophodne institucionalne promjene usvajanjem metodologije koja oponaša proces inovacije usmjerene na čovjeka na tri nivoa, kroz znanje, akciju i utjecaj što će se realizirati u dvije faze, odnosno kroz istraživanje i izradu prototipa.

Projekt traje od jula 2022. godine do kraja juna 2024. godine, a ukupna vrijednost je 1,2 miliona eura – saopćeno je iz Služba za protokol i press KS.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU