Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo podržalo uklanjanje arhitektonskih barijera na Mašinskom fakultetu

Projekt uklanjanja arhitektonskih barijera na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu podržao je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, na čelu s ministricom Endom Pavić-Pečenković.

Mašinski fakultet je istakao potrebu za investicijom od 55.000 KM za uklanjanje arhitektonskih barijera, a uz podršku Ministarstva, ovaj projekt će omogućiti osobama sa invaliditetom neometan pristup svim dijelovima fakulteta, čime će se stvoriti inkluzivnije obrazovno okruženje.

Ministrica Enda Pavić-Pečenković naglasila je važnost ovog projekta prilikom potpisivanja preraspodjele sredstava.

“Omogućavanje jednakog pristupa obrazovnim ustanovama za sve građane, a posebno za osobe sa invaliditetom, jedan je od ključnih prioriteta našeg ministarstva. Ova investicija ne samo da će omogućiti lakši pristup učionicama i kabinetima, već će i značajno poboljšati kvalitet obrazovanja i života naših studenata”, izjavila je ministrica Pavić Pečenković.

Ministrica je podsjetila da je Ministarstvo osiguralo realizaciju ovog važnog projekta, zajedno s ostalim planiranim projektima, kroz preraspodjelu sredstava.

“Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS ostaje posvećeno unapređenju uslova za sve građane Kantona Sarajevo. Ovaj projekt je samo jedan od koraka ka ravnopravnosti i inkluziji u našem društvu”, navela je ministrica Pavić-Pečenković.

Prilikom potpisivanje su prisustvovale i ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS, prof. dr. Adna Mesihović, zajedno s dekanom Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Harisom Lulićem.

Izvor: ( www.tvsa.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU