Mesihović razgovarala s direktorom TVSA o kreiranju naučnih programa za mlađu populaciju

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Adna Mesihović održala je radni sastanak s direktorom Televizije Sarajevo Harisom Dučićem s ciljem kreiranja TV formata i edukativnih programa kojima bi se približila nauka mlađim populacijama.

Ovo Ministarstvo s Televizijom Sarajevo namjerava da kroz navedene programe prezentira i značajne naučne rezultate i uspjehe koje su ostvarili naučnici iz Kantona Sarajevo u BiH ali i šire, a ostvareni su kroz projekte koji su sufinansirani programima Vlade i Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS.

Ministrica Mesihović se zahvalila na konstruktivnom sastanku, te naglasila značaj ove saradnje.

– Približavanje nauke široj javnosti rezultirat će stvaranjem informisanog društva, kao i podržavanjem napretka u različitim oblastima. Stoga me raduje intenziviranje saradnje na ovu temu Ministarstva i Televizije Sarajevo – istakla je Mesihović.

Na sastaku je naglašeno da se promocija i popularizacija nauke može realizovati kroz različite formate, ali da oni moraju biti osmišljeni i realizirani tako da se postignuti naučni rezultati predstave najširoj publici i budu razumljivi gledaocu, a sve s ciljem unapređenja znanja i svjesnosti javnog mijenja o važnosti i vrijednosti nauke u našem društvu.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnica ministrice za nauku Azemina Njuhović, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU