MISTERIJA: Ko se približi ovom kamenu umire?

Legenda kaže da svi koji dođu u kontakt s ovim kamenom – umru…

U blizini popularnog termalnog izvora Nasu u japanskoj prefekturi Točigi nalazi se jedna od najvećih misterija Japana, kamen koji donosi smrt. Naime, legenda kaže da svi koji dođu u kontakt s njim – umru…

Lokalno stanovništvo je prestrašeno ovom neobičnom pojavom, pošto postoji vjerovanje kako ga proganja duh predivne žene po imenu Tamamo no Mae.

Tamamo no Mae je poznato ime u japanskom folkloru čije se porijeklo vezuje za kitsune, odnosno lisice. Japanci, naime, vjeruju da su ovo vrlo inteligentne i lukave životinje koje imaju mogućnost mijenjanja oblika, prenosi portal Punkufer.

Legenda kaže kako se kitsune transformisala u lijepu ženu sredinom 12. vijeka kako bi zavela japanskog cara. Tamamo-no-Mae je postala careva ljubavnica, te je prouzrokovala propast dinastije Šang, ali i prouzrokovala smrt na hiljade muškaraca u drevnom indijskom kraljevstvu po imenu Magada.

misterija: ko se približi ovom kamenu umire?
misterija: ko se približi ovom kamenu umire?

Kad je razotkriven njen pravi identitet, vojska je otjerala u Nasu. Ali, tu se njena priča nije završila. Iz lijepe žene, Tamamo no Mae se transformisala u ubojiti kamen po imenu Sešōseki, koji je oduzimao život svima koji su mu se približili.

Približavanje kamenu i danas je zabranjeno. Međutim, objašnjenje za takvu zabranu je vrlo jednostavno. Područje na kojem se kamen nalazi je poznato po jakoj vulkanskoj aktivnosti i proizvodnji otrovnih gasova koji mogu našteti zdravlju čovjeka.

Iako su otrovni gasovi vjerovatniji razlog za mnoge smrti na ovom području u prošlosti, lokalno stanovništvo je izgradilo oltar Sešoseki za svaki slučaj kako bi pokušali da smire duh lijepe, ali smrtonosne Tamamo no Mae.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU