2 C
Sarajevo
Utorak, 6 prosinca, 2022

Mladen Burnać predstavio prvu gošću na novom albumu

Zagrebački kantautor Mladen Burnać u vrijeme samoizolacije bio je izuzetno vrijedan, te je započeo snimanje novog albuma u karijeri.

Radni naslova istoga je Knjiga poezije. Kako kaže, u pitanju je hrabar album poezije, sniman samo sa dvije gitare, te uz par glazbenih gostiju. Mladen je tako danas na svojim stranicama otkrio prvu gošća na albumu, a to je jedna od ponajboljih harfistica na ovim prostorima, Doris Karamatić  (klasično školovana glazbenica, diplomirala na glazbenoj Akademiji u Zagrebu, te usavršavana u Beču kod prof. M. Stadler).

mladen burnać predstavio prvu gošću na novom albumu
mladen burnać predstavio prvu gošću na novom albumu

“Sa ponosom Vam danas predstavljam sjajnu harfisticu – Doris Karamatić, koja je anđeoskim zvucima harfe i svojom glazbenom dušom, oplemenila dvije pjesme na mojem novom albumu. Hvala ti Doris!”  (napisao je Mladen na svojem Facebook i Instagram profilu).Mladen o novom albumu:“Moj kolega, vrsni gitarista Dragomir Herendić -Dragianni i ja, radimo na mojem novom albumu (10-tom u karijeri), radnog naziva “Knjiga poezije”. U pitanju je malo iznenađenje, jer ćemo ga cijelog snimiti (uglavnom), samo uz dvije akustične gitare. Također, nisu u pitanju niti uobičajene pop pjesme sa refrenima, već će to biti na jedan posve drugi način. Naime, kako mi stihovi često izlaze u raznim zbirkama poezije, odlučio sam ih snimiti uz pratnju gitara i uobličiti u ovakvo djelo. Za sada smo stigli do devete pjesme. Naravno, budući je ovo vrijeme snažne “nabrijane” glazbe i produkcije, potpuno sam svjestan toga, da je ovakav pothvat, “apsolutno “borba protiv vjetrenjača”. Ipak, bez obzira na sve to, idem hrabro u ovo…jer ipak mislim, da ljudi na kraju zavole i pamte samo one pjesme koje su ih taknule u srce, koje imaju neku emociju. Sve drugo je samo stvar ambalaže. Ovaj album, radimo sa puno ljubavi prema glazbi i poeziji, te se toplo nadam, da će ove pjesme pronaći svoje srodne duše. Recimo da su one upućene ljudima, koji razmišljaju o sebi i koji su prošli puno toga u životuPored gitara, u nekoliko pjesama biti će i par eminentnih gostiju na flauti, klaviru, violini, saksofonu i harfi. Obzirom na stanje, izlazak albuma planiramo kada se malo smiri ova situacija oko Covida-19.”

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU