Mladiću iz Hadžića oduzeto vozilo: Upravljao bez položenog vozačkog i ima gotovo 76.000 KM neplaćenih kazni

Pripadnici MUP-a KS su u općini Centar oduzeli vozilo mladiću iz Hadžića.

Naime, on je u trenutku kontrole upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, te je utvrđeno da ima više od 75.000 KM neplaćenih kazni.

Dana 05.12.2023. godine u 14:00 sati u ulici Reisa Džemaludina Čauševića, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Jedinice za saobraćaj su kontrolisali motorno vozilo ‘VW Transporter’, vlasništvo A. B., a kojim je upravljao Ć.vR., rođen 1994. godine, nastanjen u Hadžićima.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 75.634,80 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od 29-godišnjaka je privremeno oduzeto predmetno vozilo i deponovano na Depou za privremeno oduzeta vozila u Reljevu.

Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini“, saopćeno je iz MUP-a KS.

The post Mladiću iz Hadžića oduzeto vozilo: Upravljao bez položenog vozačkog i ima gotovo 76.000 KM neplaćenih kazni appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU