11.6 C
Sarajevo
Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Molba za posao: Živim 10 godina sa svekrvom!

Molba za posao uvijek je dobar način da dođete do poslodavca, a šta ako u molbu ubacite iskustvo života sa svekrvom?

Molba za posao uvijek je dobar način da dođete do poslodavca, a šta ako u molbu ubacite iskustvo života sa svekrvom?

Potraga za poslom često zna biti naporna, a u moru prijava se ponekad teško istaknuti.

Splićanka Ana Bilen (29) je tome odlučila doskočiti pa je na svom Facebook profilu objavila zaista originalnu molbu za posao koja se brzo proširila društvenim mrežama.

Dosadilo mi je pisanje standardnih molbi jer mi dosad nisu donijele poslove koje sam željela. Pa sad pišem onako iz srca i ono što stvarno želim napisati, a ne samo zadovoljiti formu molbe za posao. Upravo iz tog razloga ću pisati onako kako mi dođe, odnosno u dijalektu, šta ne znači da sam nepismena, znam ja sve to napisati i na tečnom književnom, započela je Ana svoju duhovitu molbu.

molba za posao
molba za posao

Nakon toga je potencijalnim poslodavcima predstavila sebe i svoje poglede na svijet.

Molba za posao – Dakle ovako, ko sam ja?

Ja sam žena od skoro 29 godina. Majka sam dvoje djece od 9 i 5 godina. Da, dobro ste pročitali, 9 i 5. Tako je! Postala sam mama sa nepunih 20 godina. Isto tako sam u 2. mjesecu ove godine proslavila 9. godišnjicu braka.

Da, sa 19 i po sam se udala! Sa 19 godina sam odselila iz porodičnog doma u Splitu i otišla da živim u Klanu. Da vam odmah odgovorim na pitanja koja Vam se sada vrte po glavi.

Odgovor na prvo pitanje: Klana je jedno malo mjesto pokraj Rijeke (tako to vole reći mještani Klane ali ustvari je to jedno malo mjesto Bogu iza nogu koje je bliže Sloveniji nego Rijeci). Odgovor na drugo pitanje: da navikla sam da živim u Klani (na sve se čovjek navikne). Odgovor na treće pitanje: zato jer volim svog čovjeka i išla bih s njim na kraj svijeta.

  Žena preboljela koronavirus za 12 dana, opisala svoje simptome po danima

Zašto znam koja pitanja vam se vrte po glavi? Ne zato jer sam prepametna nego zato jer na ta pitanje već 10 godina odgovaran. E sad zašto vam ja sve ovo pišem? Zato jer vam sve ovo govori o meni ko osobi i radniku više nego šta bi vam rekla 3 fakulteta (da sam ih završila). Ja mislin da je poslodavcu najbitnije da je njegov radnik vrijedan i da je timski igrač.

Zašto? Zato jer mogu ja imati tri fakulteta (a neman ih) ali ako neman volje da radim džaba mom poslodavcu ta moja tri fakulteta. Ista stvar i sa iskustvon. To šta sam negdje radila 10 godina ne znači da sam dobar radnik, niti znači da znam raditm. Ali, ako imam volje raditi, sve ću naučiti, pa čak i ono što nema nikakve veze s mojim obrazovanjem.

Do 19 godine nisan nikad ni jaje spremila, ma ni plin upalila ako malo bolje razmislin (znam da mi ovo ne ide u prilog zato čitaj dalje). Imala san moju baku koja je sve radila za brata i mene (imam je i dalje, živa je ali u Splitu). Da nisam vrijedna nema šanse da bih otišla 400 km od doma gdje mi je sve bilo servirano kao princezi. Sama sam sve naučila, i kuvati i prati i brinuti se za malo dijete.
Timski igrač.

  Evo gdje su ljudi najsretniji na svijetu

S 19 i po sam se udala i još sam u braku, i to srećnom. Tačka. Pametnom dosta.
da, živim sa svekrvom već 10 godina i slažemo se fenomenalno. Ako to ne govori da sam timski igrač ne znam šta govori.
Borbena. I uporna.

Ne znam koliko poslodavci žele borbene radnike ali eto ja to smatram kvaliteton. Zašto mislin da sam borbena? Ne mislim, znam. Jer sam sa 15 saznala da imam tumor i sa 15 sam ga izlječila.

Hemoterapije, zračenja, sve sam odradila. Svaki dan nakon zračenja sam išla u školu, a nisan morala, mogla sam i doma ležati, imala sam potpuno pravo na to. Kad sam prije 7 godina išla na redovne preglede i povela sa sobom moju tada dvogodišnju ćerku doktor me je pitao čije mi je to dijete?

Kažem Moje. A kaže on meni: Vaše nije sigurno jer vi ne možete imati djecu! Top izjava. Reći ženi da dijete nije njeno. Ko da mogu zaboraviti da sam rađala! Zašto sam vam ovo napisala? Zato da vam pokažem da ja mogu i ono što se ne može.

Eto! Ako ja nisam radnik za poželjeti ja ne znam ko je. Mlada, sposobna, pametna, već rodila dvoje i ne misli više, jedva čeka da radi jer je već neko vrijeme domaćica, ma ono… za polježeti”.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU