Mozzart donirao hranu za 200 korisnika Narodne kuhinje u Doboju

Arnaut Jahić: Saradnja sa Mozzartom nam je vjetar u leđa u pomaganju socijalno- ugroženima

Tokom epidemije virusa korona brojni građani ostali su bez posla, pa je povećan i broj korisnika javnih kuhinja širom BiH. Istovremeno, većina udruženja, organizacija i kompanija sve resurse usmjerila je na borbu protiv korone, pa narodne kuhinje ne dobijaju dovoljno podrške, a dijele više obroka nego ranije. Jedno od mjesta na koje dnevno dolazi čak 200 korisnika po svoj obrok je i Narodna kuhinja u Doboju koju vodi Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS. Svoj rad baziraju uglavnom na donacijama, a osnovne prehrambene namirnice korisnicima ove javne kuhinje donirala je kompanija Mozzart. To im, svjedoče u ovom udruženju, mnogo znači u ovo krizno vrijeme.

Naravno da nam je ovo značajna donacija jer dnevno imamo oko 190-200 korisnika. S obzirom na 2020. godinu u kojoj su sve snage drugih organizacija bile usmjerene na borbu protiv pandemije, ovakva donacija Mozzarta nam je zaista vrijedna i daje nam nadu da se polako svi vraćamo u neki normalni kolosijek i okrećemo se opet problemima socijalno ugroženog stanovništva. Većini jedan obrok dnevno, koji dobiju u Narodnoj kuhinji, predstavlja i jedini – kaže Sabina Arnaut Jahić iz Međunarodnog fonda solidarnosti EMMAUS.

mozzart donirao hranu za 200 korisnika narodne kuhinje u doboju
mozzart donirao hranu za 200 korisnika narodne kuhinje u doboju

Ovo Udruženje projekat Narodne kuhinje u Doboju implentira u saradnji sa gradom Doboj, centrima za socijalni rad i Medžlisom islamske zajednice od 2014. godine, nakon katastrofalnih poplava širom BiH. Dnevno obezbijeđuju ručak za oko 200 korisnika, a taj broj revidiraju svaki mjesec u saradnji sa centrom sa socijalni rad. Sredstava za rad uglavnom prikupljaju kroz donacije, a imaju i razvijene vlastite resurse za obezbijeđivanje voća, povrća i mesa. Solidarni su i korisnici javne kuhinje jer, oni koji dolaze po obroke, hranu dostavljaju onima koji zbog starosti ili bolesti ne mogu lično da dođu svaki dan.

Vjerujte da svaka nova donacija osvježi njihov jelovnik, a korisnici primijete da još neko misli na njih.Nije lako, ali tokom pandemije nismo prestajali sa radom. Zaista volimo da sarađujemo sa firmama koje su društveno odgovorne. Kada imamo partnera u zajednici koji prepozna potrebe ljudi koji su zaista u sve težoj situaciji, ali znaju da mogu računati bar na jedan obrok tokom dana, to im bar malo olakšava situaciju Zato nam saradnja sa Mozzartom daje vjetar u leđa da zajedno možemo prevazići probleme i pomoći ljudima– dodaje Sabina Arnaut Jahić.

mozzart donirao hranu za 200 korisnika narodne kuhinje u doboju
mozzart donirao hranu za 200 korisnika narodne kuhinje u doboju

Iz Mozzarta uzvraćaju da uvijek rado sarađuju sa udruženjima koja pomažu socijalno ugrožene građane.

Uvijek smo tu da pružimo svoj doprinos kroz donacije, posebno kada su u pitanju osnovne potrebe naših sugrađana, ali i tokom izazovnih perioda kao što je epidemija korone. Nedavno smo donirali tonu hrane javnoj kuhinji u Banjaluci, a svoju humanu misiju ćemo nastaviti i u budućnosti– kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU