Mozzart uz maratonce na duge staze

Sponzorstvom podržali 6. Tuzlanski maraton

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću do sada je podržao brojne sportiste i klubove bez obzira na to koji je njihov sport, a više puta bili uz one koji se bave kraljicom svih sportova. Kroz donacije i sponzorstva stali su atletičare, mnoge atletske klubove, te sponzorisali brojne trke na kraće i duže staze. Proteklog vikenda bili su uz organizatore 6. Tuzlanskog maratona koji je okupio trkače iz cijelog svijeta.

mozzart uz maratonce na duge staze
mozzart uz maratonce na duge staze

            –Mi smo prezadovoljni, drago nam je što je kompanija Mozzart ušla u ovaj projekat, pa smo zajednički napravili sjajan sportski događaj koji je objedinio kvalitetno takmičenje i dobru zabavu. Veoma smo zahvalni Mozzartu na podršci, nadam se da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti jer nam je zajednička ljubav prema sportu -kaže Eduard Brandalik, član organizacionog odbora 6. Tuzlanskog maratona.

mozzart uz maratonce na duge staze
mozzart uz maratonce na duge staze

            Ovu sportsku manifestaciju organizovali su Sportsko rekreativno društvo “Maratonac” i Atletski klub Sloboda Tehnograd. Koliko su, uz podršku sponzora, bili uspješni u tome, svjedoči činjenica da su okupili oko 500 takmičara i rekreativaca iz 13 zemalja regiona i svijeta. To je, svjedoče, čak tri puta više učesnika u odnosu na prošlu godinu.

U okviru ovog tradicionalnog sportskog događaja organizovano je Prvenstvo BiH u maratonu, a održani su još polumaraton, 5k trka i trke za djecu.

mozzart uz maratonce na duge staze
mozzart uz maratonce na duge staze

Pobjednici Prvenstva u maratonu BiH bili su Emir Hastor i Lucia Kimani. Hastor je maratonsku dionicu pretrčao za dva sata, 39 minuta i 55 sekundi, dok je Kimani do cilja stigla za tri sata, 13 minuta i 12 sekundi.

Osim profesionalaca, ulicama Tuzle trčali su i rekreativci koji su pokazali veliku snagu i volju da dođu do cilja. Za njih je organizovana i polumaratonska, kao i trka na pet kilometara.

Posebne simpatije izazvale su trke za najmlađe koji su takmičili na 200 i 400 metara. Malim trkačima, ali i ostalim učesnicima podršku su pružali brojni građani Tuzle, čime su dokazali da ova manifestacija iz godine u godinu okuplja sve više zaljubljenika u trčanje.

mozzart uz maratonce na duge staze
mozzart uz maratonce na duge staze

Staza Tuzlanskog maratona ima sertifikat Asocijacije internacionalnih maratona i trka na duge staze (AIMS), pa su sve njihove trke zvanično u kalendaru svjetske i evropske atletike.

Zadovoljni organizatori već polako kuju planove za iduću godinu kada će organizovati 7. Tuzlanski maraton, a iz Mozzarta im želi da nastave da traju – na duge staze.  

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU