MÜNCHEN: Sljedećih dana očekujte policiju i liječnike na vratima, evo zašto

Ako vam zvono na vratima zazvoni i otvorite vrata u nedjelju, možete ugledati policiju Münchena u pratnji liječnika. Ali ne brinite – službenici nemaju loše planove za vas, naprotiv. Oni vam mogu pomoći da bolje razumijete i borite se protiv koronavirusa.

Zbog istraživanja koronavirusa, liječnici i znanstvenici od nedjelje će u Münchenu zatražiti slučajno odabrane ljude za uzorke krvi za opsežnu studiju. Institut za tropsku medicinu LMU vodi tu studiju.

Mnogi zaraženi ljudi nisu imali simptome, rekao je profesor Michael Hoelscher, voditelj Odjela za infekcije i tropsku medicinu. Stoga se može pretpostaviti da sada postoji značajan neotkriveni broj infekcija – procjene su između jednog i deset posto stanovništva.

Studija se može koristiti kako bi se otkrilo kako se virus zapravo širio u društvu. Hoelscher je zamolio sve stanovnike Münchena za podršku. A kakve veze policija ima s tim? Da bi bilo jasno da istraživači nisu prevaranti, prate ih policajci.

Po uzorku treba dati samo tri mililitra krvi. Tada se krv ispituje na antitijela. Hoelscher je naglasio da pretpostavlja da bi se rezultati studije mogli upotrijebiti za istraživanje bolesti u cijeloj Njemačkoj.

Fenix-magazin/IM

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU