MUP Kantona Sarajevo zapošljava još 200 policijskih službenika

Na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admira Katice, Vlada Kantona Sarajevo donijela je danas Odluku o davanju saglasnosti Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo – Upravi policije, da provede postupak raspisivanja Javnog konkursa za popunu upražnjenih radnih mjesta i zapošljavanja policijskih službenika u činu “policajac” za 200 izvršilaca.

Za uspješno funkcionisanje MUP-a Kantona Sarajevo neophodna je profesionalna, osposobljena i učinkovita policija koja, osim materijalnim resursima, raspolaže i kvalitetnim i osposobljenim ljudskim potencijalima.

Ministar Katica je podsjetio da je prošle godine zaposleno 195 novih policijskih službenika, te da je u toku prijem još 250 policajaca i 30 mlađih inspektora.

Lica koja se odaberu za prijem moraju proći osnovnu obuku za kadete u trajanju od sedam mjeseci za čin “policajac”, tako da bi ovih 250 policajaca trebalo biti u redovima MUP-a KS u toku 2024. godine.

Uporedo s tim, raspisat će se javni konkurs i provoditi procedura za prijem još 200 policijskih službenika.

Vlada Kantona Sarajevo pokazala je razumijevanje i podršku MUP-u Kantona Sarajevo u nastojanjima da ojačamo policiju i osiguramo još bolje sigurnosno okruženje za naše građane.

Drago mi je što Vlada prati našu viziju i ciljeve jer ćemo na ovaj način dobiti podmlađeni, educirani i osposobljeni policijski kadar i značajno „obnoviti krvnu sliku“ MUP-a Kantona Sarajevo-Uprave policije“, izjavio je ministar Katica.

Kako je više puta isticao ministar Katica, MUP Kantona Sarajevo maksimalno je unaprijedio i učinio transparentnim postupak zapošljavanja, od prijave na javni konkurs, preko testiranja opće i fizičke sposobnosti, pa do same obuke i početka rada.

Na web stranici MUP-a Kantona Sarajevo nalaze se teme, oblasti i pitanja iz kojih kandidati polažu ispite, a sam postupak polaganja vrši se pod šiframa i videonadzorom čime je isključena bilo kakva mogućnost uticaja ljudskog faktora.

The post MUP Kantona Sarajevo zapošljava još 200 policijskih službenika appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU