MUP SBK realizovao više akcija / Droga pronađena u Travniku, Busovači…

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Kontinuiranim planskim aktivnostima policijski službenici Uprave policije MUP-a SBK/KSB su tokom proteklog dana uspješno realizovali više akcija u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 16.02.2022.godine oko 19,50 sati u mjestu Kaonik, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe R.M. rođen 1995.godine iz Viteza. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed. U nastavku aktivnosti, oko 23,30 sati navedeni službeici su izvršili kontrolu i pregled osobe M.B. rođena 1998.godine iz Kiseljaka, koja je dobrovoljno predala određenu količinu materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i ecstazy.

Istog dana, oko 22,10 sati ulici Bosanska, općina Fojnica, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i PS Fojnica izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke „Škoda“, kojim je upravljao E.M. rođen 1990.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen M.J. rođen 1993.godine, obojica iz Hadžića. Tom prilikom kod M.J. je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Također, uspješna akcija je realizovana i na području Travnika, gdje su pripadnici Jedinice za specijalističku podršku i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU i PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke „Audi“, kojim je upravljao L.J. rođen 2002.godine. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU