MUP SBK/ U kontroli dvije osobe u Kiseljaku pronađena droga

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8  krivičnih djela.

Dana 03.11.2021.godine oko 20,50 sati u mjestu Podastinje, općina Kiseljak, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su utvrđivanje identiteta i kontrolu osobe D.S. rođen 1994.godine, iz Kiseljaka. Tom prilikom kod navedene osobe je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Canabis.

Istog dana oko 22,20 sati u ulici Sarajevska, općina Kiseljak, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu osobe B.V. rođen 1996.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina materija za koje se sumnja da su opojne droge Speed i Canabis.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju sve zakonom propisane mjere i radnje.

NAKNADNO  RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici PS Kiseljak uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Nasilničko ponašanje“ u sticaju sa izvršenjem krivičnog djela  „Krađa“ , koja su izvršena dana 07.10.2021.godine, na štetu benzinske pumpe „Mark Petrol“, općina Kiseljak.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela E.H. rođen 1987.godine iz Sarajeva.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenog  se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 228 prekršajnih naloga, od kojih je 99 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 4 vozača.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU