MUP SBK/ U nastavku akcije “ŠTIT 2022” sinoć pronađeno oružje i droga…

Policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, Jedinice za specijalističku podršku i PS Vitez u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom tokom protekle noći su nastavili sa realizacijom operativne akcije „ŠTIT 2022“ .

Naime, dana 15.06.2022.godine oko 23,00 sati, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršen je pretres poslovno-ugostiteljskog objekta  koji se nalazi u mjestu Krčevine, općina Vitez. Prilikom pretresa pronađene su određene količine zeljaste i bijele praškaste materije za koje se sumnja da su opojne droge cannabis i kokain. Također, pronađeno je i vatreno oružje – pištolj sa odgovarajućom municijom kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela i koji će se koristiti u procesu dokazivanja. 

Za izvršenje krivičnih djela „Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“ i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, osumnjičeni su: I.G. rođen 1988.godine iz Viteza i S.H. rođen 1982.godine iz Travnika,  nad kojima je zavedena kriminalistička obrada te će se protiv istih poduzimati zakonom propisane mjere i radnje.

Ovakve i slične aktivnosti policijskih službenika nastavljaju se i u narednom periodu.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU