21.6 C
Sarajevo
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

  MUP SBK/ Uspješno rasvijetljeno razbojništvo u Novom Travniku

  Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik u saradnji sa policijskim službenicima PS Novi Travnik uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Razbojništva“, koje je počinjeno dana 29.11.2019. godine nad ženskom osobom u ulici Patriotske lige, općina Novi Travnik.

  Prema prijavi, razbojništvo je izvršeno od strane nepoznate muške osobe, koja je fizički napala oštećenu i nanijela joj tjelesne povrede, te otuđila torbicu u kojoj se nalazio novac od sportske kladionice u kojoj je zaposlena, mobitel, bankovna kartica i druge lične stvari.

  Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.R. rođen 1993.godine iz Novog Travnika, koji je tokom kriminalističke obrade u potpunosti priznao njegovo izvršenje. Na osnovu Naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres prostorija koje koristi osumnjičeni, gdje su pronađeni predmeti koji potiču iz navedenog djela.

  U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, oumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU