MUP SBK / Za vikend 11 saobraćajnih nezgoda, 7 krivičnih djela…

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 krivičnih djela.

Dana 12.02.2023.godine oko 17,55 sati u mjestu Ciglana, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres stambenog objekta, u kojem je zatečen D.Č. rođen 1993.godine iz Sarajeva. Tom prilikom pronađena je određena količina bijele praškaste materije i zeljaste materije za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže, a 3 osobe lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 760 prekršajnih naloga, od kojih je 166 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 34 vozača, od kojih je 8 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU