Muškarac aktivirao bombu u Tuzli

U porodičnoj kući u naselju Moluhe u Tuzli jutros je došlo do aktiviranja eksplozivne naprave.

Prema prvim informacijama, osoba koja je aktivirala eksploziv je mrtva, međutim policija tijelu još uvijek ne može prići.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić je kazala da je jutros oko 7:55 sati Operativnom centru prijavljeno da je došlo do aktiviranja eksplozivne naprave na spratu kuće u naselju Moluhe u Tuzli.

“Na mjesto događaja odmah su upućeni patrola policije PS Zapad, policijski službenici Jedinice za specijalnu podršku, Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, kao i policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla i Odsjeka za krim tehniku i KDZ”, kazala je Sprečić.

Ona je dodala da zbog sumnji da na licu mjesta ima više ekspozivnih naprava, uviđaj još nije počeo.

S druge strane, tom prilikom je jedna osoba povrijeđena koja je prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

“Pacijentica inicijala E.O. hospitalizirana je u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC-a Tuzla, sa višestrukim povredama ekstremiteta, u toku je priprema za operativni zahvat”, kazala je glasnogovornica tuzlanskog UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović.

Iz kantonalne policije su kazali da će tijelu stradalog ljekar pristupiti kada se za to steknu uslovi te će biti izvršen uviđaj. (klix.ba)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU