Muta Nikolić komentirao je Jokića i trenera Pešića

Miroslav Muta Nikolić, dugogodišnji pomoćnik na klupi reprezentacije Srbije, gostujući u podcastu “60 minuta s Vladom i Acom” osvrnuo se na igre Nikole Jokića i vođenje momčadi od strane Svetislava Pešića.

Sve ide kako treba, Pešić radi odličan posao, Jokić je tu kao otac, ljudski autoritet, tako da je sve po planu. Mislim, što se tiče reprezentacija, one nam nisu problem, slabije su od nas. To ćemo vidjeti kada odigramo one jače utakmice. Gledao sam i kvalifikacije u Beogradu protiv Grka, malo me smeta što u prolazu ne igramo bolju obranu. U napadu nemamo problema, Jokić je otac, playmaker. Pešić dobro dijeli minutažu, reprezentacija nam je vrlo jaka i očekujemo jednu od medaljajasan je bio Muta.

Ne zabrinjava ga umor najboljeg igrača NBA lige.

Ne, on dozira, 17 poena, pet asistencija, puno skokova… Igrat će kad treba. Milutinov promašuje, ali ga odlično mijenja Ristić. Svi su dobro. Leđa imaju više rezervi. Čekamo Nedovića, Gudurića, da svi uđu u ritamrekao je Nikolić.

Nikoliću se nije baš svidjela izbornikova odluka da ne računa na dugogodišnjeg pratitelja i kapetana Miloša Teodosića, a sada je govorio o Jaramazu, koji je nekako pao na njegovo mjesto.

On je sigurno jedan od najvažnijih igrača tamo što se obrane tiče. Nije loš ni u napadu. U napadu nema tu kreaciju, ali u obrani ima veliki doprinos. Dobro će odigrati svoje minute, pogotovo u obrani. Igrači polako ulaze u formu. Treba reći da očekujemo da ćemo dobiti 20 razlike u skupini, a trebamo uigrati momčadrekao je iskusni stručnjak.

Osvrnuo se i na godine trenera.

Nije bitna godina. To je skupljeno iskustvo, internacionalac, jedan od naših boljih trenera… Ima podršku i sigurno je da će raditi svoj posao. Što znače godine, kad ima mlade pomoćnike koji mu daju potrebne informacije, ima skautesmatran pomoćnikom Saše Đorđevića od 2014. do 2019., kao i Željka Obradovića i Dude Ivkovića tijekom devedesetih u reprezentaciji.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU