MVP BiH i dalje u stalnom kontaktu s bh. državljanima koji su u Ukrajini u sklopu misije OSCE-a

Ministarstvo vanjskih poslova BiH je putem nadležnih ambasada i dalje u stalnom kontaktu sa bh. državljanima koji su u Ukrajini u sklopu posmatračke misije OSCE-a.

  • Detalji o evakuaciji se ne mogu iznositi u javnost, ali je važno da su svi dobro i zdravo. Misija BiH pri OSCE-a je u kontinuiranoj komunikaciji sa njima i pruža svu potrebnu i moguću asistenciju – rečeno je na upit Fene iz kabineta ministrice Bisere Turković.

Ambasada BiH u Mađarskoj je zaprimila nekoliko poziva bh. državljana za pomoć pri evakuaciji i u toku je njihovo procesuiranje, dodali su.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU
[td_block_7 modules_on_row="" show_date="none" show_com="none" show_review="none" show_excerpt="none" show_audio="none" show_btn="none" show_cat="none" show_author="none" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNTAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ==" sort="" category_id="_related_cat" modules_gap="5" all_modules_space="15" image_floated="" video_popup="" show_vid_t="none" excl_show="none" meta_info_align="" art_btn="10px 0px 0px 0px" modules_category="image" hide_audio="yes" pag_space="15" f_title_font_size="20" f_title_font_line_height="1.2" f_title_font_weight="500" mc1_tl="12" m6f_title_font_size="eyJwaG9uZSI6IjE3IiwiYWxsIjoiMTYifQ==" m6f_title_font_line_height="eyJwaG9uZSI6IjEuMiIsImFsbCI6IjEuMiJ9" m6f_title_font_weight="eyJwaG9uZSI6IjcwMCJ9" time_ago_txt_pos="yes" time_ago_add_txt="prije" limit="6" time_ago="yes"]