Na Alipašinom Polju oduzeto vozilo: Muškarac upravljao neregistrovanim vozilom, bez vozačke, s nepripadajućim tablicama

Još jedno vozilo od višestrukog prekršioca iz oblasti saobraćaja, sa vrtoglavim ciframa neplaćenih kazni, oduzeto je u Sarajevu.

Naime, jučer u 14:00 sati u ulici Geteova, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo “Lada“, vlasništvo M.Š. iz Banje Luke, kojim je upravljao 35-godišnji F.H. iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja neregistrovanim vozilom, s nepripadajućim registarskim tablicama, koji kod sebe nije posjedovao važeću vozačku dozvolu, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 24.109,00 KM.

Također je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 207. i člana 209. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

The post Na Alipašinom Polju oduzeto vozilo: Muškarac upravljao neregistrovanim vozilom, bez vozačke, s nepripadajućim tablicama appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU