5.5 C
Sarajevo
Subota, 3 prosinca, 2022

Na graničnim prijelazima 11 osoba lišeno slobode / Dvojicu potražuje sud i policija u Travniku zbog izdržavanja kazne zatvora i krađe

Službenici Jedinice granične policije BiH Bijeljina, 7. septembra 2022. godine, lišili su slobode N.Ž. (1994.), državljanina Republike Srbije. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Beč raspisao potjernicu zbog kriminalnog udruživanja. Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. Prethodno, 2. septembra 2022., službenici ove jedinice su lišili slobode E.H. (1996.) jer je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela „krađa“. Bh. državljanka je kontrolirana na izlasku iz BiH na prijelazu Rača i predata službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 7. septembra 2022., lišili su slobode državljanina BiH, S.B. (1999.), jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Centra sudske policije u Srednjobosanskom kantonu.

Dan ranije, 6. septembra 2022., lišen je slobode D.J. (1983.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Također, 5. septembra 2022., službenici spomenute jedinice su pri izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška lišili slobode A.S. (1997.) jer ga, također, potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. Uz navedeno, službenici Jedinice GPBiH Gradiška su 3. septembra 2022. lišili slobode G.S. (1981.) jer je za njim Policijska stanica Kozarac raspisala potragu zbog krivičnog djela „nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Gradina i predat službenicima PS Kozarac.

  VRHOVNI SUD FBIH/ Fehimu Zuliću 31 godina zatvora zbog saučesništva u brutalnom ubistvu u Tuzli

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 7. septembra 2022., lišili su slobode S.S. (1981.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na letu za Hamburg i predat službenicima Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo.

Prethodno, 2. septembra 2022., na letu iz Dubaija, službenici ove jedinice lišili su slobode I.K. (1971.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje, 7. septembra 2022., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje lišili su slobode P.M. (1956.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin BiH i R. Hrvatske je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Prethodno, 5. septembra 2022., službenici ove jedinice lišili su slobode M.B. (1961.). Utvrđeno je da je Policijska uprava Bijeljina za ovim bh. državljaninom raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predat je službenicima PU Bijeljina.

  (VIDEO) Određen Nacrt prioritetnih cesta za zimsko čišćenje

Službenici Jedinice GPBiH Gorica, 5. septembra 2022., lišili su slobode S.B. (1982.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Travnik raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin BiH i R. Hrvatske je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Osoje i predat službenicima PS Travnik.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU