Općina Stari Grad: Hitne mjere nakon incidenta u ulici Safvet-bega Bašagića

Iako je Općina Stari Grad i ranije poduzimala određene aktivnosti u regulaciji saobraćaja u ulici Safvet-bega Bašagića, uključujući postavljanje rukohvata i ograde, i dalje je spremna aktivno učestvovati u poboljšanju. Općina Stari Grad će nastaviti podržavati regulaciju saobraćaja, postavljanje rampi, stubića na trotoarima i sve ostale potrebne mjere, prema procjenama stručnjaka koji upravljaju stajalištima i minibuskim linijama.

U ulici Safvet-bega Bašagića, 18.12.2023. godine, desila se teška saobraćajna nesreća. Pješakinja je bila žrtva sudara s vozilom javnog gradskog prevoza, a ovaj nemili događaj označio je potrebu za hitnim djelovanjem.

Ovaj dio grada poznat je po svojim uskim ulicama, a uz to, prisutnost prodavnica voća duž jedne strane dodatno je otežavala situaciju. Općina Stari Grad Sarajevo odmah je reagovala na incident, upućujući inspektore na teren radi utvrđivanja faktora koji su mogli doprinijeti ovoj tragediji.

Inspektori su brzo identifikovali problem bespravnog korištenja javne površine od strane korisnika prodavnica voća. U skladu s odlukom Općinskog vijeća, inspektori su intervenisali, dajući korisnicima prodavnica rok od 24 sata da uklone nelegalna proširenja na kolovozu. Ovakvo postupanje ima za cilj osigurati sigurnost prolaznika i regulisati saobraćajnu infrastrukturu. U slučaju nepoštovanja navedenog roka, Općina je odlučna u poduzimanju dodatnih koraka kako bi osigurala red i sigurnost. Inspektori imaju ovlasti izdati prekršajne naloge nepridržavanju naloženih mjera, čime će se osigurati poštivanje propisa i spriječiti slični incidenti u budućnosti.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU