Na izlazu iz BiH lišen slobode 39-godišnjak, potražuje ga Policijska stanica Travnik

Pripadnici Granične policije BiH lišili slobode sedam osoba.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 10. marta 2023. godine, lišili su slobode B.S. (1981.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela „proganjanje“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Policijske uprave Banja Luka.

Prethodno, 3. marta 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode dvije osobe prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Gradiška. Za državljaninom BiH i Republike Hrvatske, D.M. (1987.) je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Kiseljaku zbog krivičnog djela „izbjegavanje izdržavanja“. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. Za državljaninom BiH, O.P. (1994.), ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 8. marta 2023., lišili su slobode A.Đ. (1984.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Travnik raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Policijske stanice Travnik.

Dan ranije, 7. marta 2023., prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Popovi, lišen je slobode S.A. (1988.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela „oduzimanje tuđe pokretnine“. Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina ovog državljanina BiH su predali službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.
Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 7. marta 2023., na letu iz Frankfurta, lišili su slobode A.H. (1996.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „teška tjelesna povreda“.

Državljanin Savezne Republike Njemačke je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.
Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 1. marta 2023., lišili su slobode S.D. (1979.), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „ubistvo bez predumišljaja“. Kontroliran je na prijelazu Karakaj na izlasku iz BiH i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU