Na Novotravničku peticu dolaze trkači iz cijele BiH

“Novotravnička petica” – Amaterska utrka ulicama Novog Travnika u dužini od 5 kilometara ove godine održava se u subotu 11.06.2022. godine u 19:00 sati, samo tri dana prije obilježavanja Dana Općine.

Kako je saopćeno, u grad dolaze trkači iz cijele BiH, od Tuzle i Banja Luke, preko Zenice, Sarajeva, Rame pa sve do Mostara, a očekuje se nastup trkača iz Hrvatske i Slovenije. 

Kako bi obogatili sportsku ponudu u gradu, organizatori su odlučili pokrenuti utrku u dužini od 5 kilometara za sve građane Novog Travnika, Središnje Bosne, ali i cijele države, te za sve one koji vole trčati, rekreativno ili profesionalno, kazali su nam organizatori.

Bilo da se želite natjecati ili rekreativno uživati u utrci prijavite se i uživajte u utrci kroz centar grada. Pored glavne utrke na koju se mogu prijaviti svi zainteresirani stariji od 12 godina, organizirat ćemo nekoliko utrka za naše najmlađe, kazao je Mišo Mlakić iz Spartan Fitnessa, saopćeno je.

Na ovu utrku možete prijaviti djecu od 3 do 12 godina starosti na utrku. Utrke za najmlađe bit će organizirane po kategorijama od dvije godine razmaka. Prijave za djecu do 12 godina besplatne!

Organizatori su ove godine pripremili i bogat nagradni fond, koji je ravnomjerno raspoređen na sve konkurencije.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU