Na ovom graničnom prelazu su velike gužve

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) upozorili su na učestale odrone na brojnim dionicama i mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Na dionici Vrbaška – Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf – Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač – Dubovsko, Bosanski Šamac – Orašje (dionica Grebnice – Bazik) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo – granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povodom praznika, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU