Na ulasku u BiH uhapšeno lice za kojim traga Općinski sud u Travniku

Službenici Jedinice granične policije Brod, 30. novembra 2020. godine, lišili su slobode F.Š. (1982.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Prethodno, 27. novembra 2020., službenici ove jedinice su na ulasku u BiH na prijelazu Brod lišili slobode Z.D. (1975.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Brod Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „izbjegavanje davanja izdržavanja“. Državljanin BiH je predat službenicima PS Brod MUP-a RS.

Službenici JGP Bijeljina, 29. novembra 2020., lišili su slobode I.Z. (1987.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Interpol Sarajevo raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „neovlašten promet opojnih droga“. Državljanin BiH i Republike Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Popovi i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici JGP Gorica, 28. novembra 2020., lišili su slobode N.DŽ. (1986.) jer je prilikom graničnih provjera ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Novi Grad Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisala potragu zbog krivičnog djela „ubistvo u pokušaju“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Gorica. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je predat službenicima PU Novi Grad MUP-a KS.


Službenici JGP Zvornik, 28. novembra 2020., lišili su slobode D.M. (1997.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Šepak i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Dan ranije, 27. novembra 2020., službenici ove jedinice su, također na ulasku u BiH na prijelazu Šepak, lišili slobode M.G. (1967.), državljanina Republike Srbije i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „ratni zločin protiv ratnih zatvorenika“. M.G. je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU