Na Vlašiću počinje program osnaživanja mladih lidera

Na Vlašiću sutra počinje program osnaživanja mladih lidera “YOUth CAN”, u kojem će, u organizaciji Centra za edukaciju mladih (CEM) iz Travnika, sudjelovati mladi iz sedam općina u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ).

Glasnogovornik CEM-a Rismir Krajišnik kazao je Feni kako sutra počinje prvi od ukupno tri planirana modula, a mladi će se na Vlašiću družiti tijekom tri predstojeća vikenda.

Cilj je, kako je kazao, osnaživanje mladih u savjesne, odgovorne i aktivne članove zajednice, koji su sposobni dostići svoj puni potencijal.

– Cilj je izgraditi kapacitete mladih za pokretanje konkretnih promjena u njihovim zajednicama. Sudionici programa, mladi iz Travnika, Novog Travnika, Bugojna, Busovače, Viteza, Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Donjeg Vakufa imat će priliku za učenje, razmjenu iskustava, sklapanje prijateljstava, razvoj ideja, te planiranje i realizaciju konkretnih projekata u zajednicama, u skladu s potrebama i problemima koje prepoznaju – kazao je Krajišnik.

U CEM-u ističu kako su, tijekom 23-godišnjeg rada s mladima, prepoznali njihov potencijal za izgradnju boljeg i pravednijeg društva te naglašavaju da su upravo oni najvrjedniji resurs bh. društva.

– Kako bismo ih osnažili u savjesne, odgovorne i aktivne članove zajednice, spremne i sposobne da svoj potencijal usmjere ka njenom razvoju i napretku, neophodno im je osigurati pristup razvojnim programima – ističe Krajišnik.

Program “YOUth CAN” osmišljen je tako da, kroz kombinaciju najučinkovitijih metoda iz formalne i neformalne edukacije, te uz mentorstvo profesionalnih i certificiranih trenera, izgradi kapacitete mladih za pokretanje pozitivnih promjena u zajednici, rad na osobnom i socijalnom razvoju, samopouzdanju, razvijanju vrijednosti i stavova, te kreiranje zdravog i sigurnog okruženja.

Ovim programom, CEM želi kreirati bazu mladih aktivista u SBŽ-u, koji će, proaktivnim djelovanjem, konstantno unapređivati svoju zajednicu i animirati sugrađane da i oni budu dio pozitivnih promjena.

CEM realizira program “YOUth CAN”, u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

FENA

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU