22 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

  Nacionalizam i 24 godine nakon rata: U Žepču zapaljena zastava BiH

  Iako su od rata u našoj zemlji prošle 24 godine, nažalost, često svjedočimo slučajevima koji pokazuju da je nacionalizam itekako prisutan. Posljednji takav slučaj dogodio se preksinoć u Žepču, kada je zapaljena zastava Bosne i Hercegovine na objektu kafe-bara “Pasha”.

  Prema riječima vlasnika ovog objekta Erdina Hibovića, cijeli slučaj pokušala je zataškati tamošnja policija.

  – Nacionalizam u Žepču i dalje vlada. Zapalili su zastavu koju sam postavio na svoj objekt u povodu 25. novembra. Najprije sam mislio da je neko ukrao zastavu, a onda sam dobio informaciju da je zastava zapaljena – govori on.

  Ističe da je nakon toga ponovo postavio novu zastavu, ali i da je angažirao advokata kako bi se cijeli slučaj istražio do kraja.

  – Prošle godine zapaljena je hrvatska zastava, sve se diglo na noge. Sada se šuti. Tu noć na smjeni su bila dvojica policajaca hrvatske nacionalnosti i sve su to sakrili. U Žepču imaju kamere i sve se može otkriti, ali nema volje policije. Nažalost, oni to zataškavaju – govori Hibović.

    Preminuo poznati bh. glumac Mustafa Nadarević

  Ističe da ne može vjerovati da postoje ljudi koji ne vole zastavu zemlje u kojoj žive, prenosi avaz.

  – Bolje da su mi kuću zapalili nego što su zapalili zastavu. Povrijeđen sam i što policija sve krije i pokušava zataškati – govori Hibović.

  I dok Hibović tvrdi da policija šuti o ovom slučaju, na zvaničnoj stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u dnevnom biltenu, objavljena je informacija o paljenju zastave.

  – Dana 4. decembra, u 00:55 sati, u ulici Prva, od strane policijskih službenika Policijske stanice Žepče je ispred ugostiteljskog objekta “Pasha” pronađena oštećena i jednim dijelom zapaljena zastava Bosne i Hercegovine, koja je skinuta s ulaznih vrata navedenog ugostiteljskog objekta. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela – navodi se u biltenu.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU