Nadbiskup krizmao 102 krizmanika u Vitezu


U subotu, 27. travnja, vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić tijekom svečanog misnog slavlja u župi Sv. Juraja Mučenika u Vitezu, podijelio je sakrament svete potvrde za 102 kandidata, piše portal Nedjelja.ba.

Nakon svečanog dočeka, nadbiskup je prije euharistije susreo krizmanike čime je imao uvid u njihovo znanje vjere te su oni mogli pristupiti sakramentu svete potvrde.

Potom je uslijedilo misno slavlje u kojem su s nadbiskupom koncelebrirali župnik fra Velimir Bavrka, župni vikari te svećenici ovoga kraja.

Na početku mise župnik je pozdravio nadbiskupa, krizmanike i nazočne vjernike koji su došli uveličati slavlje, nakon njega to je učinila i krizmanica u ime krizmanika.

Poslije navještenja evanđelja župnik Bavrka predstavio je krizmanike, a potom je prigodnu homiliju uputio nadbiskup Tomo.

Osvrćući se na evanđelje potaknuo je krizmanike da ustraju u življenju svoje vjere te da ono što su naučili i usvojili da to i primjenjuju kroz svoj život. „Neka Duh Sveti cijeloga života svojim darovima obogaćuje vaš život i sva vaša nastojanja oko dobra“, poručio je mons. Vukšić.

Poslije propovijedi krizmanici i svi okupljeni ispovjedili su svoju vjeru, a nadbiskup je molitvom i polaganjem ruku te mazanjem uljem krizme podijelio sakrament potvrde.

Na kraju je župnik uputio riječi zahvale nadbiskupu, što su isto učinili i krizmanici.

Misno slavlje pjevanjem je animirao župni zbor, a poslije mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i slavlje po obiteljima krizmanika.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU