Najava promocije knjige Rak duše autora Željka Gorete

Treći roman Željka Gorete Rak duše, koji izlazi u nakladi HKD Napredak podružnica Vitez u HKD Napredak Zagreb bit će predstavljen 24.10.2023. godine u 19:00 u Napretkovom domu u Vitezu.

Predgovor knjizi napisao je Ante Zelić, profesor psihologije i ekspert za posttraumatski sindrom. Knjiga svoje izvorište ima u Domovinskom ratu u BiH, preciznije u travničkom kraju. Rat ima mnoge posljedice a jedna, kod nas baš i ne zamijećena posljedica je teška  trauma desetogodišnjeg dječaka koji se uz pomoć psihijatra izliječi do svoje dvadeste godine, čak i završi studije, ali slike na TV probude njegovu traumu. I tada nastaje jedini preostali mehanizam za izlječenje, a to je otklanjanje uzroka traume osveta,  a to autor naziva Rak duše.  

Knjiga je pisana tečno, dinamično čitljivo i uvjerljivo jer naprosto se u njoj vješto spajaju i prožimaju stvarni događaji s fikcionalnim i čine jednu zaokruženu cjelinu.  

O knjizi će govoriti književnik Anto Zirdum i recenzent Ante Zelić, a u glazbenom dijelu će nastupiti Viteški akordi i Napretkov  Ritter ethno orkestar.  

www.radiovitez.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU