Najveća materijalna šteta usljed nevremena u Teočaku i Sapni

Protekli vikend bio je izuzetno težak za stanovnike Tuzlanskog kantona zbog obilnih kišnih padavina koje su prouzrokovale formiranje bujičnih potoka.

Kantonalni štab Civilne zaštite Tuzlanskog kantona zaprimio je prijave o poplavama, plavljenjima stambenih i poslovnih objekata, uništavanju putne infrastrukture, poljoprivrednih usijeva…

Najteža situacija bila je u općinama Sapna i Teočak. U Sapni je došlo do plavljena 15-ak stambenih objekata, a u prekidu je bila putna komunikacija Kalesija – Sapna, te alternativni put preko Međeđe. Ekipe putne operative su u međuvremenu deblokirale putne pravce, ali se vozačima savjetuje oprezna vožnja zbog nanosa šljunka i drveća po kolovozu.

U općini Teočak najteže je bilo u mjesnim zajednicama Sniježnica i Ogorelica, a poplava je ušla u prostorije Osnovne škole Teočak u centru općine. Štete su ogromne, a stanovnike najviše brinu najave novih kišnih padavina.

Na području Gračanice došlo je do plavljenja regionalne ceste Gračanica – Srnicem, a Varoški potok je usljed izlijevanja pričinio velike materijalne štete.

U Tuzli je prijavljeno plavljenje dvorišta i pomoćnih objekata u naseljima Solina i Breške, kao i lokalnih puteva u Solini, Breška, a i Donjoj Grabovici.

Na području općine Živinice poplavljeni su objekti u naselju Suha i to apoteka i tržni centar te dva stambena objekta.

Usljed obilnih padavina pokrenula su se i klizišta u Gračanici na lokalitetu Bijela i Tuzli u ulici Armije R BiH. U Gradačcu su prijavljeni odroni na saobraćajnicama u naselju Zelina Srednja i Jelovče selo.

Fena

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU