Nakon 12 godina ukida se naplata putarine između Trebinja i Herceg Novog – TNTPortal

Vlada Crne Gore donijela je odluku o preuzimanju koncesije na putu Meljine – Petijevići, dionici koja povezuje Herceg Novi i Trebinje čime će se nakon višegodišnjeg čekanja ukinuti naplata putarine na ovoj dionici.

Kako je navedeno iz Vlade Crne Gore, naplata putarine na ovoj dionici ukida se od ponedjeljka čime će višegodišnji problem na koji su ukazivali građani dva grada konačno biti riješen.

Putarina na dionici dužine 12 kilometara naplaćivala se do sada 3 eura u jednom pravcu za putničke automobile. Kada je riječ o autobusima i drugim sredstvima, ona je bila i znatno viša.

“Pozdravljam odluku Vlade Crne Gore o preuzimanju koncesije na dionici Meljine – Petijevići. Od ponedjeljka se ukida naplata putarine. Izražavam zadovoljstvo što je Vlada Crne Gore odgovorila na naše apele i na taj način stimulisala predstojeću turističku sezonu”, napisao je Stevan Katić predsjednik Općine Herceg Novi.

Pregovori o ukidanju naplate na dionici koja povezuje Trebinje i Herceg Novi vodili su se već nekoliko godina, a lokalne vlasti Herceg Novog i Trebinja ukazivale su kako je ukidanje putarine neophodno kako bi se izbjeglo nezadovoljstvo građana s obje strane granice, ali i brojnih turista.”Učesnici sastanka saglasili su se da tradicionalno prijateljski odnos Herceg Novog i Trebinja treba jačati kroz saradnju, naročito u oblasti privrede i kreiranja zajedničkih prekograničnih projekata u čijem fokusu treba da bude razvoj ideja i projekata koji će osigurati bolji život Trebinjcima i Novljanima”, rekli su iz kabineta Stevana Katića nakon jednog od sastanaka predstavnika dva grada.

Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU