Nakon gašenja vlastite škole nogometa održan sastanak FK Sarajevo sa šefovima Škola nogometa sa područja Kantona Sarajevo, poznati dalji koraci sarajevskog kluba!

U prostorijama hotela Ibis Styles u Sarajevu, danas je održan sastanak FK Sarajevo sa šefovima Škola nogometa sa područja Kantona Sarajevo, gdje je prezentovan novi koncept rada Omladinskog pogona FK Sarajevo.

“U sklopu Akademije U-12 i U-13 selekcije će biti sastavljene od dječaka koji su prošli selekcije Škole fudbala sa područja Kantona Sarajevo, a od U-14 do U-19 generacije će se vršiti selekcija igrača sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Cilj ovakve organizacije je poboljšavanje rada Omladinskog pogona FK Sarajevo koji sada radi u okviru Akademije koja nosi naziv “Asim Ferhatović Hase”, te tako na pravi način odati počast legendi FK Sarajevo.

FK Sarajevo bi imao prednost dovođenja igrača iz Škola fudbala koje odluče stupiti u parnerski odnos sa Bordo klubom, a četiri škole koje potpišu ugovor o trajanju od pet godina imati će posebne privilegije kada je riječ o učestvovanju na turnirima i nabavci opreme za svoje polaznike.

Početkom naredne sedmice Škole fudbala dobiti će prijedloge ugovora, a školama se ostavlja na izbor nekoliko različitih opcija saradnje ovisno o njihovim željama i potrebama.

Fudbalski klub Sarajevo će blagovremeno upoznati navijače i javnost koje Škole fudbala su odlučile u sljedećih pet godina stupiti u parnerski odnos sa našim klubom.” – navodi se iz FK Sarajevo.

Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU