Nakon što je Skupština KS odbila Izvještaj o radu Domova zdravlja, prihvaćena ostavka Abela Baltića

Na sjednici  v.d  Upravnog  odbora  Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo,  razmotrena je i prihvaćena ostavka generalnog direktora doc.dr. Abela Baltića  podnesena 23.02.2024. godine.

Obzirom da nije usvojen  Izvještaj o radu  i finansijskom  poslovanju za 2022.godinu, dr. Baltić  je podnio ostavku Upravnom odboru smatrajući to kako je naveo logičnim i moralnim činom. Odluka je jednoglasno usvojena. Ugovor o radu  dr.Abela Baltića  sa JUDZKS prestaje sa 15.03.2024. godine a u skladu  sa pozitivnim zakonskim propisima. Svim uposlenicima Javne ustanove Dom zdravlja KS se zahvalio  na saradnji i  poželio uspjeh u daljem radu, saopćenoje iz JU Domova zdravlja KS.

Nakon što Skupština Kantona Sarajevo  nije usvojila Izvještaj o radu  i finansijskom poslovanju JUDZKS za 2022.godinu. Vlada KS smijenila je Upravni odbor JUDZKS na čelu sa Ademirom Spahićem  te  imenovala v.d. Upravni odbor kojeg čine: Dino Selimović,  predsjednik, te članovi: Alma Juković, Namir Čomaga, Vedad Kulenović i Enis Čavčić.

Predsjednik v.d. Upravnog odbora JUDZKS  Dino Selimović  je na sjednici izjavio da će Upravni odbor izvršiti potrebne konsultacije prije donošenja odluke o prijedlogu kandidata za v.d. generalnog direktora a uz prethodnu saglasnost Ministarstva zdravstva KS i ministra mr.med.sci.dr.Enisa Hasanovića.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU