Nakon vandalskog čina danas kompletno servisiranje Vječne vatre

 Vječna vatra, spomenik svim žrtvama Drugog svjetskog rata i jedan od simbola prijestolnice Bosne i Hercegovine ponovno je bio na meti vandala

Naime, u subotu 5. decembra došlo je do nasilnog privremenog gašenja plamena Vječne vatre, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

Teo Grizelj, direktor privrednog društva ITG Sarajevo i ovlašteni serviser koji vodi računa o održavanju Vječne vatre pojasnio je da je gašenje plamena uzrokovano plastikom koja je namjerno postavljena tako da je izazvala začepljenje dizni. 

– Danas ćemo izvršiti kompletno servisiranje Vječne vatre kako bismo uklonili ostatke plastike oko dizni, tako da plamen neometano gori. Cijeli proces trebao bi biti završen u roku sat vremena – kazao je Grizelj. 

Vječna vatra je postavljena 6. aprila 1946. godine kada se slavila prva godišnjica oslobađanja Sarajeva. Ovaj spomenik djelo je arhitekte Juraja Neidhardta i postavljen je na pročelju zgrade koja se nalazi na križanju ulica Mula Mustafe Bašeskije, Titova i Ferhadija. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU