Napadao ljude nožem, jednu osobu ubio: Hrabri građani ga savladali (VIDEO)

Ženska osoba prevezena je u bolnicu nakon što je zadobila ubodne rane u napadu nožem koji se u utorak dogodio u središtu australskog grada Sydneyja, objavila je australska policija.

Policija je privela muškarca koji ju je napao, a napadač je prethodno pokušao nožem napasti još nekoliko osoba, navode policijski izvori o incidentu koji je u utorak rano popodne po lokalnom vremenu izazvao nesvakidašnji zastoj u prometnim ulicama poslovnog središta najvećeg australskog grada.

“Imamo žensku osobu izbodenu nožem kojoj su hitne službe priskočile u pomoć i odvezle je u gradsku bolnicu”, kazao je načelnik policije Gavin Wood.

Po njegovim riječima, zadobivene ozljede nisu opasne po život.

Wood je također rekao da se čini da napad nije ničim bio izazvan, a policija će provesti istragu kako bi utvrdila motive napada.

Snimke na Twitteru pokazuju muškarca kako nakon napada juri preko gradskog raskršća i preskače preko zaustavljenih automobila mašući nožem. Nekolicina hrabrih građana pokušavala ga je uloviti.

U jednom se trenutku napadač popeo na automobil, mahao nožem i urlao, a jedan od svjedoka koji ga je svladao sugerirao je da je ozlijedio više ljudi.

– Prokleto go***, znaš li koliko si ljudi ozlijedio, majmune – čuje se muškarac na videu koji je snimio novinar 7 Newsa Andrew Denney.


Napadač je pao na zemlju kada mu je jedan automobil prepriječio put i jedna ga osoba zaustavila stolicom.

Prethodno je zaposlenica obližnje trgovine Subway telefonski izjavila kako su “vidjeli napadača koji je protrčao s krvavim nožem”.

“Policija je stigla i blokirali su ulicu pa ne možemo van”, kazala je svjedokinja.

Australski su mediji naknadno objavili vijest da je samo nekoliko metara od mjesta na kojem je uhvaćen napadač, u stanu stambene zgrade pronađena mrtva žena, s prerezanim vratom. Policija je za News.com.au potvrdila da je pronađeno tijelo ženske osobe i da vjeruju da su napadi povezani, no nikakve detalje još nemaju jer se slučaj tek istražuje.

– Imajte na umu da imamo nekoliko mjesta zločina, a istraga je tek počela. Situacija je vrlo ozbiljna, ali želim naglasiti najvažnije – prijetnje više nema – rekao je novinarima načelnik policije Gavin Wood.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU