U SAVI KOD BRČKOG PRONAĐENO TIJELO / Sumnja se da se radi o ubijenom Edinu Zejćiroviću

U rijeci Savi na podrčju Brčkog danas je pronađeno tijelo, a sumnja se da se radi o Edinu Zejćiroviću iz Čelića, za kojim se traga od 17. novembra, potvrđeno je Faktoru iz izvora bliskog istrazi ovog slučaja.

Brčanski Osnovni sud je danas, podsjećamo, po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta odredilo pritvor za trojicu muškaraca iz Brčkog zbog sumnje da su oteli, a potom na svirepi način likvidirali Zejćirovića.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Brčko distrikta, pritvor je određen za S. H. (40), S. D. (22) i N. H. (26), zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače prenosi crna hronika.

– Osim toga, pritvor je opravdan krivičnim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice – navodi se u saopćenju.

Iz Policije i Tužilaštva Brčko distrikta zasad ne mogu dati zvaničnu potvrdu ovih informacija.

– Zasad ne možemo ništa komentirati. Na istrazi ovog slučaja se intenzivno radi, a o rezultatima će javnost biti blagovremeno informisana – kazao nam je Šef Operatitvno-komunikacionog centra Policije Brčko distrikta Halid Emkić.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU