NAPISALA MU JE PISMO S DVIJE KRATKE REČENICE: Pjevačeva supruga pronađena mrtva u parku

Srpski pjevač Bora Drljača preminuo je 2020. godine, a pokopan je na Novobežanijskom groblju pored svoje supruge Verice za koju je govorio da ju je volio do posljednjeg dana života.

Njegova poslednja želja bila je upravo počivati pored Verice iako mu je do smrti ostalo nepozato zašto je ona izvršila samoubistvo.

Naime, ni poslije mnogo godina od smrti supruge koja je pronađena mrtva u parku kod hotela Jugoslavija, poznati srpski pjevač Bora Drljača nije znao zašto je ona digla ruku na sebe.

Drljači nikada za života nije bilo jasno kako je preživio veliku tragediju koja ga je snašla. Bora nikad nije mogao zaboraviti ni trenutak kad je u stanu našao njeno oproštajno pismo s dvije kratke rečenice.

‘I dandanas patim za Vericom. I prije toga se pokušavala ubiti. Prvi put je popila šaku tableta. Našao sam je u kući u nesvijesti na podu i odmah je odvezao na hitnu. Tamo je bila na ispiranju. Spasio sam joj život! Stvarno ne znam iz kojeg je razloga to napravila. Vjerujte mi! Mislim da joj pored mene ništa nije nedostajalo, imala je sve. Zacrtala je to napraviti i nisam je mogao spriječiti – rekao je Drljača jednom prilikom.

Pjevača je šokiralo kad je pronašao ženino oproštajno pismo.

-Iskreno, nisam ni čitao policijski dosje, tih dana mi to nije bilo ni na kraj pameti. Je*eš istinu, istina je da je nema! Je li se ubila pištoljem, otrovala, ugušila, objesila, isti je vrag! Ja ni dandanas ne znam što se zaista dogodilo. To je mnogo utjecalo na djecu i mene. Imala je u sebi nekog vraga. Priznajem, griješio sam milion puta. Išao sam po turnejama, ona je ostajala sama. Meni je to profesija, morao sam po dva, tri mjeseca biti u Americi. Ne mogu kriviti sebe, to je posao. Radio sam i zarađivao – rekao je tada Drljača.

The post NAPISALA MU JE PISMO S DVIJE KRATKE REČENICE: Pjevačeva supruga pronađena mrtva u parku appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU