Nasser Al-Khelaifi u Splitu proglašen novim ambasadorom Sportskih igara mladih

Svečanom ceremonijom u Splitu, predsjednik i izvršni direktor Paris Saint-Germaina, gdin. Nasser Al-Khelaifi proglašen je novim ambasadorom Plazma Sportskih igara mladih, te se tako pridružio brojnoj porodici SIM prijatelja i ambasadora, među kojima su: Aleksander Čeferin, Edin Džeko, Luka Modrić, Luis Figo, Predrag Mijatović, Nemanja Matić, Slaven Bilić, Darijo Srna, Mario Stanić, Miralem Pjanić, Džanan Musa, Mirza Teletović, Marica Gajić, Benjamin Burić, Amel Tuka i dr.

Plazma Sportske igre mladih, nakon još jedne uspješno završene sezone i međunarodnog finala održanog prije nepunih mjesec dana, jučer su u Splitu upriličile još jednu veoma značajnu ceremoniju kojom je proglašen novi ambasador.Tako je nakon Aleksandera Čeferina, predsjednika UEFA-e, koji je ambasadorom proglašen na ceremoniji u Zagrebu 2019. godine, u dvorani Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, novim ambasadorom Igara proglašen Nasser Al-Khelaifi – čovjek koji je u evropskim okvirima poznat kao predsjednik i izvršni direktor Paris Saint-Germaina i član Izvršnog odbora UEFA-e.

Posebno priznanje za podršku tokom svih godina postojanja uručeno je legendarnom nogometnom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću, koji je, iako su mu, kako i sam kaže, godine uzele snagu, ipak prisustvovao ceremoniji i poručio da je sport oduvijek spajao i da su Sportske igre mladih kao projekat nešto najljepše što se desilo u našoj regiji.

Čestitke novom ambasadoru video porukom su uputili ambasadori Igara: Luka Modrić, Luis Figo, Goran Ivanišević, Johannes Hahn (povjerenik Evropske komisije za budžet i administraciju) i ArkadiyDvorkovich (predsjednik Svjetske šahovske organizacije), a zvaničnu dobrodošlicu gdinu. Al-Khelaifiju u SIM porodicu zaželio je gdin. Aleksander Čeferin. U svom obraćanju novi ambasador naglasio je kako svi zajedno moramo pokušati stvoriti bolju budućnost za svu djecu upravo kroz sport. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU