Nastava počinje bez odjeljenja iz kojeg je učenik pozitivan na koronavirus

Svi đaci i nastavnici te obrazovne ustanove, koji su 5. marta testirani, nisu zaraženi korona virusom, ali su radi predostrožnosti u kućnoj izolaciji 14 dana

Nastava u banjalučkoj Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ bit će nastavljena sutra, 9.marta, osim u jednom odjeljenju u koje je išao učenik pozitivan na korona virus.

-Djeca iz tog odjeljenja i nastavnici koji su bili na ispitivanju ostaju u kućnoj izolaciji 14 dana – podsjetio je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Svi đaci i nastavnici te obrazovne ustanove, koji su 5. marta testirani, nisu zaraženi korona virusom, ali su radi predostrožnosti u kućnoj izolaciji 14 dana.

Nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije, Radojičić je rekao da su pozivani telefonski od nadležnih iz Doma zdravlja Banja Luka kako bi dobili sve informacije šta znači kućna izolacija.

-Dobro bi bilo da se pridržavaju zakonskih mjera, jer ako ih krše, čine prekršaj i predviđene su i kaznene odredbe. Cilj je ipak imati odgovoran odnos kako neko ne bi bio potencijalni prenosilac – rekao je Radojičić.

U Banjoj Luci su potvrđene dvije oboljele osobe od korona virusa, iz iste porodice, a Radojičić ponavlja da nema razloga za obustavu nastave u školama, vrtićima, niti izolacije većeg broja osoba.

-Situacija jeste osjetljiva i mora se konstantno pratiti, jer se mogu pojaviti i novi donosioci – rekao je gradonačelnik najvećeg grada RS i ponovio da se građani trebaju pridržavati higijenskih mjera.

U RS su dosad potvrđena tri slučaja zaraze korona virusom.

fokus.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU