NASTAVAK ISTRAGE ‘RESPIRATORI’/ Pripadnici Tužilaštva BiH i SIPA-e u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo FBiH

Završava se i pretres prostorija u Vladi Federacije BiH radi analize dodatne dokumentacije, računara i materijala

Po naredbama Tužilaštva i Suda Bosne i Hercegovine tužilački tim Tužilaštva BiH i policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu obavljaju pretres u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, saznaje N1.

Inače, završava se i pretres prostorija u Vladi Federacije BiH radi analize dodatne dokumentacije, računara i materijala.

Podsjetimo, tužiteljski tim u stalnom je i kontuiranom radu i gotovo svakodnevno na terenu. Donesena je naredba o provođenju istrage i ispitano je više desetina osoba u predemtu “Respiratori”, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

“Javnosti želimo priopćiti da samo Tužiteljstvo BiH može dati kvalitetnu i cjelovitu informaciju o aktivnostima u predmetu”, kazali su.

Po nalogu tužiteljskog tima i u ovom trenutku policijski djelatnici SIPA vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala koji je potreban za dokumentiranje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za navedeni predmet.

“Tužiteljstvo BiH ima razumijevanja za veliki interes javnosti i zbog toga ćemo pravovremeno obavještavati javnost, vodeći računa da se ne ugrozi rad na istrazi koja je u tijeku.

Moramo istaći da su netočni pojedini navodi koji su se u protekla dva dana pojavili u medijima, i to da nije donesena naredba o provodjenju istrage, da se traži vještačenje viber komunikacije u Austriji, kao i drugi neprovjereni navodi koji mogu nanijeti štetu radu na predmetu.

Također, sve agencije i institucije, koje sudjeluju sa tužiteljstvom u radu na istrazi, postupaju po uputama tužiteljskog tima, koji rukovodi istražnim radnjama i prikupljaju dokaze i vrše aktivnosti po nalogu Tužiteljstva BiH”, navodi se u saopćenju. (N1/Foto: Ilustracija)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU