NAUČNICI DOŠLI DO ZANIMLJIVIH SAZNANJA Lakše je doživjeti orga*am u čarapama

U čarapama u krevet? Ne mislimo dok spavate pa vam griju noge… Šta kažete na čarape za vrijeme seksa (i ne, ne mislimo na seksi samostojeće, nego obične, pamučne zimske čarape?) Je li vam to seksi?

Ako nije, promijenićete mišljenje kada pročitate šta imaju za reći naučnici sa Univerziteta u Groningenu koji su proučavali uticaj čarapa na seks i otkrili da su parovi koji su nosili čarape tokom odnosa, češće su doživljavali orgazme.

Šanse za orgazam bile su za 30 posto veće kod “čarapaša”, nego kod bosonogih. Ovima prvima vjerovatnoća za orgazam iznosila je 80 posto, a drugima 50 posto. U čemu je tajna? Posebno kada znamo da zimske čarape s otisnutim printevima božićnih jelki i sobova nisu baš stimulativne u ovom smislu…

Dva su razloga za ostajanje u čarapama tokom seksa.

Topla stopala olakšaće i poboljšati cirkulaciju koja igra važnu ulogu u uzbuđenju. Ako su vam noge hladne, hladnoća vrlo brzo može stići i do organa koji su u ovoj priči ključni.

Profesor neurologije Gert Holstege, koji je vodio istraživanje, smatra da su čarape i seks posebno povezani kod žena. Budući da kod većine žena treba biti ispunjeno nekoliko faktora da dožive orgazam, a prvi su da se osjećaju ugodno i sigurno, par čarapa može djelovati kao dobra baza za nadogradnju i obećavajući seksualni odnos, tvrdi profesor Holstege za portal Well and Good.

NAUČNICI DOŠLI DO ZANIMLJIVIH SAZNANJA Lakše je doživjeti orga*am u čarapama appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU