“NE MOŽE NEKO KO UZME MOJU PJESMU DA JE OTPJEVA KAO JA” Šerif Konjević o mladim kolegama

Šerif Konjević neprekidno je u zenitu popularnosti, a pojedine njegove pjesme mlađe kolege kao i učesnici muzičkih takmičenja često izvode.

Šerif je u razgovoru za medije otkrio da li mu smeta što ga mnogi „prepjevavaju“ a podijelio je i tajni recept bitan za uspjeh svakog pjevača.

– Imam puno posla, ne mogu da se požalim, ali ja to doziram. Glas me služi nikad bolje, što znaju svi koji dođu na moj koncert ili na privatne zabave na kojima pjevam. Sve funkcioniše kako treba i radim onoliko koliko smatram da meni i mojim fanovima treba – rekao je Šerif.

Za pjevača bi se mogla upotrebiti ona fraza da „bolji je što je stariji“ s obzirom da mnogi misle da sada još bolje pjeva. Šerif se i sam pita zbog čega je to tako.

– I sam bih volio da znam u čemu je tajna. Ne znam, pazim šta jedem, šta pijem, kad spavam. Vodim računa o svom životu i niko me ne sekira, imam finu porodicu. Vjerovatno je to ta tajna. Družim se sa finim ljudima koji meni odgovaraju i ne pravim razliku i svi su dobrodošli koji smatraju i žele sebi dobro, ne meni. Uvijek poručujem ljudima: „misli ti o sebi“. Jer kada čovjek misli o sebi onda će pozitivnije i o meni i drugima imati svoj stav – objasnio je Šerif.

On je istakao i da mu ne smeta što mnogi danas snimaju njegove numere.

– U posljednje vrijeme svi su počeli da snimaju moje pjesme, ja ne bih tako radio. Nisam se time bavio, jer ne može neko ko uzme moju pjesmu otpjevati onako kao ja. Ali zaista i ne bih se bavio time, publika o tome odlučuje. Mora da postoji emocija. Nisam koncertni pjevač, već onaj ko pjeva uživo a tada je potrebna posebna emotivnost – rekao je Šerif i naglasio da ga takozvani kaveri njegovih pjesama ne dotiču:

– Nisam regovao jer mene to ne zanima. Neka snima ko šta hoće.

(express/kurir)

The post “NE MOŽE NEKO KO UZME MOJU PJESMU DA JE OTPJEVA KAO JA” Šerif Konjević o mladim kolegama appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU