Nedjelja je u Tuzli rezervisana za humanost: Omogućimo djeci na Onkologiji ljepše dane

Odbrojavamo dane do početka velikog humanitarnog projekta u Tuzli.

Ženska odbojkaška Akademija MIKASA Tuzla, DMF Office i Radio Kameleon, a u saradnji sa najvećim i društveno najodgovornijim firmama sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona, organizuju humanitarni odbojkaški turnir „ŽENE za djecu i majke ONKOLOGIJE UKC-a Tuzla“. Na turniru u odbojci će učestvovati žene – uposlenice firmi koje će dati svoj doprinos velikoj humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za Onkološko i Hematološko odjeljenje UKC-a Tuzla.

Prikupljena sredstva će biti podijeljena za dva projekta: PRVI je za kupovinu dječije opreme za ONKOLOŠKI DJEČIJI ODJEL UKC-a. Djeci će se obezbijediti play tableti, igrice, prenosivi laptopi za igranje u krevetu… ono što će im omogućiti da kvalitetnije i zabavnije provedu vrijeme u procesu liječenja. DRUGI dio prikupljenih sredstava će biti utrošen za plaćanje kotizacije za takmičenje djece Akademije MIKASA u Federealnoj ligi po prvi puta.

Na pokretanje cijele priče su me podstakla neka lična iskustva koja smo nedavno imali, a koja su hvala Bogu dobro završena. Međutim, vidio sam šta djeci znači igranje igrica i učenje u krevetu. Ta djeca su usamljena, toj djeci treba malo zabave i majkama koje su gore sa djecom treba da se malo odmore, a te igrice skrate dan, djeca odlutaju u jedan svijet mašte. Danas svi igraju igrice, svi su na tabletima, laptopima, telefonima… Pa zašto to ne kupiti i Kliničkom centru?, istakao je za Radio Kameleon Almir Žilić, predsjednik Ženske odbojkaške akademije “Mikasa”.

Sve što bude nabavljeno u ovoj humanitarnoj akciji ostaje u trajnom vlasništvu UKC-a Tuzla kako bi se olakšali dani djeci na tim teškim odjelima.

Prema riječima generalnog direktora DMF Offica iz Tuzle Nermina Mekića, ovaj humanitarni projekt su odmah podržali sa partnerima kako bi omogućili djecu koja se nalaze na ovom odjeljenju što bolje liječenje.

”Nećemo se zadržati samo na ovom projektu. Nastavit ćemo podržavati slične projekte i u budućnosti”, istakao je Mekić.

Pored DMF-a turniru su se već odazvale kompanije kao što su: Solana d.d Tuzla, Mlin Ljubače, Wienner osiguranje, ekipa novinara TK, ekipa TVTK, Piemonte, Tvornica košulja Emma Marinoni Camicie, Turistička zajednica TK, Grad Tuzla, Ekipa roditelja Akademije MIKASA, Nova ženska Inicijativa, EuroExpress brza pošta, Menprom, Deling, Babilon, Federalni MUP, Traktionssysteme Bosnia, Tehnograd company, Plava poliklinika, Neodent, Raiffeisen banka Tuzla, Nipex, Xella, Tuzlafarm, Intral, Rudnik Soli Tuzla, NLB banka, Junuzović Kopex…. i još mnogi drugi. Koncept je takav da će svaka firma prijaviti jednu ekipu od šest učesnica, te se očekuje da će učešće uzeti barem 1000 žena.

Veliki odbojkaški turnir će se odigrati u nedjelju 23.06.2019. od 10:00 do 18:00 na stadionu Telex u centru Grada soli, a pored velikog broja poznatih i slavnih ličnosti iz domena sporta, estrade, kulture, politike, pozvani su i svi građani i građanke Tuzle i regiona da svojim doprinosom učestvuju u fenomenalnoj akciji čiji je jedini cilj staviti osmijeh na lica djece i njihovih roditelja. Od 18:00 u nedjelju počinje velika roštiljada i zabava za sve.

Sve potrebne informacije oko turnira ćete dobiti na broj telefona 061/731-149 i na mail adresu almir.zilic210379@gmail.com

Vidimo se u nedjelju da zajedno pravimo dobre priče!

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU