1.6 C
Sarajevo
Srijeda, 27 listopada, 2021

Nedopustivo da u Salakovcu borave obitelji boraca sa islamskih ratišta

Ministar pravde BiH Josip Grubeša reagirao je u petak na izjavu ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH Semihe Borovac o mogućem smještaju obitelji povratnika s islamskih ratišta u Prihvatni centar Salakovac kod Mostara.

“Ministrica Borovac nije nadležna za upućivanje obitelji bivših terorista u prihvatni centar Salakovac, niti iza takve njezine izjave stoji Vijeće ministara BiH. Nedopustivo je da se u prihvatni centar u sjevernom dijelu Grada Mostara smjeste obitelji bivših pripadnika terorističke organizacije Islamske države koje se vraćaju iz Sirije i Iraka. Ne vidim zašto bi oni ili njihov smještaj bili interes države BiH”, navodi se u pisanoj izjavi ministra Grubeše.

On je dodao kako postoje važnije obitelji državljana BiH za čiji smještaj je potrebno brinuti.

“Nećemo dopustiti da se obitelji povratnika sa stranih ratišta stave ispred ozbiljno ugroženih obitelji u BiH koje poštenim radom pokušavaju prehraniti svoje članove i koji svojim postupanjem ne ugrožavaju položaj BiH u svijetu”, zaključio je ministar Grubeša.

Podsjećamo, ministrica Borovac u četvrtak je prigodom posjeta Prihvatnom centru Salakovac kod Mostara na novinarski upit o smještaju obitelji boraca povratnika iz Sirije kazala kako oni kad se vračaju Ministarstvo sigurnosti pravi procjenu i ako odredi da nemaju gdje drugo da borave, moguće je da im Centar u Salakovcu bude prilika da se smjeste.

(FENA)


0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima