Nemaju granica: Rusi pretvorili Bentley u najluksuzniji ‘tenk’

Ovakvo nešto moguće je samo u Rusiji. Skupina ruskih entuzijasta okupljena oko auto blogera Konstantina Zaruckina i njegovog YouTube kanala AcademeG na Bentley Continental GT ugradila je gusjenice te tako luksuzni kupe pretvorila u moćno i vrlo brzo terensko vozilo.

nemaju granica: rusi pretvorili bentley u najluksuzniji 'tenk'

Automobil, doduše, više ne može pojuriti 321 km/h kao u originalnom izdanju, no i brzina od 130 km/h koliko je na prvim testiranjima postiglo ovo vozilo impresivna je za jedan ‘tenk’, piše 24sata.hr.

Projekt pretvaranja luksuznog britanskog automobila u vozilo s gusjenicama trajao je više od godinu dana. Ruski majstori suočili su se s mnogo problema. Zbog gusjenica isprva nisu imali mjesta za vrata na automobilu, a kad je taj problem, riješen gusjenice su često otpadale tijekom prolaska oštrih zavoja. Nakon što je projekt završen, Rusi su ovo vozilo nazvali Ultratank.

Njegovi kreatori snimili su i detaljan polusatni video o tome kako je vozilo nastalo, s kakvim su se problemima suočili tijekom razvoja i što sve gotovi “tenk” može. Video je na YouTubeu odmah postao viralan, a do sada je skupio 3,1 milijuna pregleda. Kanal AcademeG ima 4 milijuna pretplatnika unatoč tome što video zapise objavljuju uglavnom na ruskom jeziku.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU