NEPROMIŠLJENA STARLETA: Kim Kardašijan objavom na Instagramu vrijeđa stradalu palestinsku djecu

Najpoznatija svjetska starleta Kim Kardašijan našla se na meti brojnih kritika. Naime, povodom Noći vještica koja se tradicionalno obilježava posljednje oktobarske noći, Kim je objavila fotografije svog sina Seinta (Saint) koji je imao kostim brazilskog nogometaša Nejmara juniora, ali u zobi verziji.

Nejmar, koji je član Al Hilala iz Saudijske Arabije godinama unazad jedan je od najpopularnijih svjetskih nogometaša, te je jedan od idola i njenog sina. Ipak, ovo njegovo izdanje, tačnije njena objava naišla je na brojne osude.

U komentarima se masovno nižu kritike jer je djetetov kostim sav krvav, poderan, čak mu i lopta napola viri iz tijela. Ako znamo da zbog izraelskih svakodnevnih napada na pojas Gaze, djeca masovno umiru, te da redovno svjedočimo sličnim scenama, s tom razlikom što su te scene stvarne, te nema govora o kostimima, onda su ove kritike i utemeljene.

„Kim, mnogo ljudi trenutno umire,“ „Djeca u palestini ovo gledaju svaki dan,“ „Znaš li šta se trenutno dešava u svijetu?“ –  samo su neki od komentara koji se mogu vidjeti ispod ove njene objave.  

The post NEPROMIŠLJENA STARLETA: Kim Kardašijan objavom na Instagramu vrijeđa stradalu palestinsku djecu appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU